数学题:河边放养着一群鸭子
- 时间:2020-05-01 11:23:54
- 分类:数学世界
- 阅读:119 次
数学题:河边放养着一群鸭子。如果有6只从岸上跳下水,则水中的只数是岸上的4.2倍;如果有10只从水中上岸,则岸上的只数就和水里的一样多。原来岸上、水上各有多少只鸭子?能把这道题解一下吗?
数学题解答:
由“如果有10只从水中上岸,则岸上的只数就和水里的一样多。”可知,水中的鸭子比岸上多:10+10=20(只)
由“如果有6只从岸上跳下水,则水中的只数是岸上的4.2倍”可知,此时水中比岸上多:20+6+6=32(只)
由“则水中的只数是岸上的4.2倍”可知,水中比岸上多4.2-1=3.2倍
所以此时岸上有:32÷3.2=10(只)
此时水中有10×4.2=42(只)
原来岸上有:10+6=16(只)
原来水中有:42-6=36(只)
推荐阅读:How to Determine the Leap Year? How to Determine the Armstrong Number? Facebook Recommends Psychiatrist’s Friends Connect, Completely V 3 Link Building Methods Every Blogger Should Be Using 3 Types of Sticky Content Bloggers Should Be Using The Basics of Building an SEO-Friendly Site with Wix Social Media Image Sizes Cheat Sheet for 2016 The Blogging Evolution: From Hobby To Marketing Tool We Want Plates! Food Blogger Criticizes Quirky Food Serving Tren Company Blog Tips: How To Keep Your Company Blog Out Of A Rut
- 评论列表
-
- 添加评论